PRESS

coveralls

Marts 2018

Sponsor Deal med CPH:DOX. Druds Coveralls i foyeren på Charlottenborg Kunsthal.

coveralls by birgitte drud

Marts 2018

Fake Tatoo. Foto skudt af Sara Skytte til artikel i Magasinet Hendes Verden

flyverdragt til kvinder

November 2017

Mig og min krop og mine Coveralls i Chri Chri TV

Se afsnit

kedeldragt

September 2017

Mig og min garderobe. Alt for Damerne.

buksedragt

August 2017

Ugebladet Søndag

Flyverdragter er normalt forbeholdt mindre børn og erhvervsfiskere, men det forsøger en kvinde i København NV at lave om på. Birgitte Drud formgiver nemlig såkaldte coveralls - flyverdragter til kvinder i alle aldre og får dragterne produceret i Riga. Selv har hun været forelsket i kedeldragtens praktiske design, siden hun var helt ung. – Min første buksedragt syede jeg selv efter et mønster, jeg havde fundet i det blad, der hed Eva. Det var engang i 70’erne, og jeg arbejdede på en døgninstitution, hvor de havde stiklagener i meget kraftig bomuld. Dem huggede jeg et par af og syede buksedragten af dem.

Læs hele interviewet

flyverdragter til voksne

Februar 2017

Politiken

59-årig laver flyverdragter til voksne: "Jeg skal ikke lave mode. Den er til at holde røven varm i"

 
Birgitte Drud er en rastløs type, der ikke kan se sig selv som pensionist. Ved siden af deltidsjob i en vuggestue, cateringopgaver og tangofestivaller har hun som næsten 60-årig startet et firma, der laver fikse flyverdragter til voksne kvinder.

Hvad gør en kvinde, der har sværget til kedeldragter i alle afskygninger gennem 30 år, når hun pludselig begynder at blive stoppet på gaden af andre kvinder, der må vide, hvor hendes smarte vinterdragt er købt? Hun tænker, at her er en tendens – og en forretningsmulighed. Hun designer selv en cool heldragt til det danske klima, finder en lille producent af arbejdstøj til offshoreindustrien i Riga til at sy den – og åbner en webbutik.

Læs artiklen

buksedragter

Vinter 2017

Omtale i dr.dk.

”Måske Københavns mest cool kvinde”, skrev modebloggen Girls Are Awesome, da den 60-årige Birgitte Drud sidste år sprang ud som designeren bag en heldragt i skinnende satin. Hun danser tango, arbejder med catering og passer børn, og så er hun også hoppet på SoMe-bølgen både på Instagram og Facebook, hvor hun optræder som model sammen med sin hund Bobcat.

”Jeg er ikke interesseret i modemagasinerne. De er værdiløse. Det hele handler om Facebook og Instagram. Det er meget sjovere på de sociale platforme: Her kan jeg lave min egen markedsføring, skrive historier og sige præcis, hvad jeg har lyst til,” har hun udtalt.

kedeldragter

Vinter 2016

Drud´s Coveralls i  Alt for Damerne

”Jeg vil være hende med kedeldragterne, som Diane von Fürstenberg var det med slå-om-kjolen”

 
Birgitte Drud er sprunget ud som designer i en alder af 60 og har skabt et stykke tøj, der kan det hele og er helt uden alder.

Hun har livslang kærlighed for beklædning og vægter komfort over alt. Du skal kunne bevæge dig frit, der må ikke være noget, som strammer, og derfor har Birgitte Drud kastet sin kærlighed på kedeldragter. Det var grunden til, at hun etablerede Druds Coveralls. Hun manglede nemlig den kedeldragt, der kunne det hele og stadig var smart.

cool coveralls

Vinter 2016

Drud´s Coveralls i Girls Are Awesome

coveralls

Efterår 2016

Drud´s Coveralls i Magasinet Liv.

“Når jeg bliver forelsket i en ny idé, bliver jeg nødt til at følge min drift”

Det er svært ikke at blive inspireret, når du læser Birgitte Druds historie. Hun kaster sig konstant ud i nye eventyr, og nu har hun som 59-årig startet sin egen virksomhed.

Birgitte Drud eller Drud, som hun typisk lystrer, har været lidt af en sigøjner på arbejdsmarkedet, som hun selv beskriver det. Folkeskolelærer, bartender, og højskoleforstander er blot nogle af titlerne på hendes alenlange CV, og nu har hun igen sat en ny båd i søen.

Nu er det nemlig designer, der står på visitkortet, og virksomheden – den kalder hun Druds Coveralls. Hendes produkt er enkelt, men måske en smule atypisk. Birgitte Drud har nemlig designet en kedeldragt til voksne kvinder.